Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ischler

2009.12.24

Egy tálba kimérek 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot és teszek hozzá egy csipet sót. Ezt egy kanállal összekeverem. Ezután teszek hozzá egy tojás sárgáját és 20 dkg szoba hőmérsékletű margarint. Addig gyúrom a kezemmel, amíg össze nem áll és szép egynemű tésztává nem válik. Ezután bő egy óráig a hűtőben pihentetem.

Kép

Miután kivettem a hűtőből kinyujtom, nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom, a tepsibe sütőpapírt teszek és előmelegített 200 fokos el.sütőben addig sütöm, amíg a széle éppencsak el nem kezd barnulni (kb 10-12 perc). Ekkor gyorsan ki kell venni, mert ha megég, nemcsak keserű lesz, hanem ki is szárad és soha nem fog megpuhulni. Ha kihűlt, 2-2 sütit lekvárral összeragasztok.

Csokit jénai tálban szoktam olvasztani. A tetejét fordítva teszem rá (ebbe kerül majd a csoki), az aljába kb 1/3-ig vizet teszek. Arra kell figyelni a jénai tál kiválasztásánál, hogy akkora legyen a teteje, hogy az olvadt csoki ne folyjon ki belőle, de a sütiket meg is lehessen mártani benne. A vizet nem szabad túl gyorsan forralni, végig csak gyöngyöznie szabad, mert különben a csoki megég, összecsomósodik és használhatatlanná válik. Úgy mártom bele az összeragasztott linzereket, hogy a közepébe (mármint a lekváros részbe) óvatosan beleszúrok egy desszertvillát (természetesen úgy, hogy az alja van felül). Gyorsan és határozott mozdulatokkal kell dolgozni, mert a lekvár a forró csokiban megolvadhat.

 

 

A mappában található képek előnézete Ischler

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.