Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Linzer

2009.12.03

Egy tálba kimérek 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot és teszek hozzá egy csipet sót. Ezt egy kanállal összekeverem. Ezután teszek hozzá egy tojás sárgáját és 20 dkg szoba hőmérsékletű margarint. Addig gyúrom a kezemmel, amíg össze nem áll és szép egynemű tésztává nem válik. Ezután bő egy óráig a hűtőben pihentetem.

 Kép

Miután kivettem a hűtőből kinyujtom, kiszaggatom különböző formájura, a tepsibe sütőpapírt teszek és előmelegített 200 fokos el.sütőben addig sütöm, amíg a széle éppencsak el nem kezd barnulni (kb 10-12 perc). Ekkor gyorsan ki kell venni,mert ha megég, nemcsak keserű lesz, hanem ki is szárad és soha nem fog megpuhulni. Ha kihűlt, 2-2 sütit lekvárral összeragasztok.

Kép

 

 

Lehet ezt a finomságot még azzal fokozni, hogy a tetejét tojás fehérjével megkenjük és apróra vágott dió/mogyoró/mandla darabokat szórunk rá sütés előtt. Meg persze porcukorral is meg lehet szórni, de én azt nem szeretem.

 

A mappában található képek előnézete Linzer

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.