Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magvas keksz

2010.05.18
Egy nagy tálba teszek 25 dkg finomra darált diót/mogyorót/mandulát, 10 dkg durvára vágott diót/mogyorót/mandulát, 25 dkg lisztet, 25 dkg (barna) cukrot, egy késhegynyi sót és egy késhegynyi sütőport. Ezt összekeverem és összegyúrom 2 tojással és 20 dkg margarinnal. Esetleg a végén még bele lehet dolgozni egy-két tábla apróra vágott csokoládét.

Kép

Kis golyókat formálok belőle sütőpapírra teszem őket és meleg sütőben (el. sütő 200 fok) kb 10-15 percig sütöm. Ha az alja kezd kicsit pirulni, gyorsan ki kell venni. Nem szabad nagyon közel tenni a golyókat egymáshoz, mert sütés közben kissé elterülnek.

Kép

Azért írtam, hogy sokféleképpen lehet elkészíteni, mert a durvára vágott és a darált dió/mogyoró/mandula és a liszt arányával lehet játszani, az a lényeg, hogy összesen 60 dkg "száraz anyag" legyen benne a cukron kívül. (Nem is fontos, hogy ugyanazt tegyük bele darálva és durvára vágva.) Én már csináltam úgy is, hogy a liszt egy része helyett darált háztartási kekszet tettem bele, így is nagyon finom lett. Az apróra vágott csokit el is lehet hagyni és a barna cukor helyett lehet sima kristálycukrot is beletenni, bár nekem a legfinomabb barnacukorral lett.

 

 

A mappában található képek előnézete Magvas keksz

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.