Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos rúd

2010.06.20

Egy tálba kimérek 40 dkg lisztet, belekeverek 1 evőkanál sót, majd összegyúrom 30 dkg margarinnal és 6 evőkanál tejföllel. Pihentetés nélkül kinyujtom (nem szabad vékonyra), a tetejét lekenem egy egész tojással (de ha esetleg van maradék tojás fehérje az is elég) és alaposan megszórom sajttal. Csíkokra vágom és előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kisütöm.

Kép

Hogy még sajtosabb legyen, én kicsit vékonyabbra nyújtottam ki, a tészta egyik felére sajtot szórtam, a másikat pedig ráhajtottam, majd kicsit nyújtottam még rajta kenés, sajtszórás és felvágás előtt. Így a közepébe is került sajt.

 

A mappában található képek előnézete Sajtos rúd

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.