Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zserbó

2010.01.30
Másfél deka élesztőt 1 dl tejben felfuttatok. 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval kikeverek. Ebbe beleteszek 30 dkg margarint/vajat (én fel szoktam olvasztani), fél deci rumot (esetleg rum aromát), csipetnyi szódabikarbónát, a felfutott élesztőt és 60 dkg lisztet, majd jól összegyúrom. Legalább 1 órán át a hűtőben pihentetem.

Kép

 

 

A töltelékhez 40 dkg diót megdarálok, teszek bele ízlés szerint cukrot és 40 dkg baracklekvárt, majd az egészet összekeverem. A tésztát 3 részre osztom és egyenként kinyújtom. Az első lapra rákenem a töltelék egyik felét, majd újabb lapot helyezek rá, amire rákenem a töltelék másik felét, végül lefedem az utolsó lappal. Tojás sárgájával megkenem, villával jó sűrűn és mélyen megszurkálom, majd 45 percig pihentetem. Ezután előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 45 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. Majd a tetejét olvasztott csokival bevonom. Egy éjszakát pihentetni kell, hogy a csoki megdermedjen.

Kép

 

 

 

A mappában található képek előnézete Zserbó

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.