Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Croissant

2010.05.18

5 dkg élesztőt egy kis cukorral és liszttel 1 dl langyos tejben felfuttatok. 2 tojást elkeverek 4-5 evőkanál cukorral, 1 kávéskanál sóval 140 g natur joghurttal, 1 dl tejjel, majd beledolgozom az élesztőt és a 70 dkg lisztet. A tésztát nem kell keleszteni. 8 részre osztom. A leveles hatást kétféleképpen lehet elérni: 1. 25 dkg fagyos margarint lereszelek és 7 részre osztom, 2. 25 dkg szobahőmérsékletű margarint 7 részre osztok. Az első rész tésztát jó vékonyra kinyújtom, majd ráteszem az egyik rész margarint (vagy rászóróm a lereszelt fagyosat, vagy a szobahőmérsékletűt szétkenem rajta). Ezt mind a 8 rész tésztával megismétlem. A végén vagy egy nagy körré nyújtom a tészát és 16 felé vágom, vagy 2 téglalappá és ferdén vágom be (úgy, hogy nagyon hegyes szögű egyenlő szárú háromszögeket kapjak), hogy croissant formájúra lehessen feltekerni. Sütőpapíron közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) 15 percig sütöm. 

Kép

Meg lehet szórni cukros kakaóporral feltekerés előtt, meg lehet még kenni tojás sárgájával a tetejét, esetleg reszelt sajtot is lehet szórni rá. 

 

A mappában található képek előnézete Croissant

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.