Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fánk

2010.01.30

3,5 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatok. 4 tojás sárgáját kikeverek 4 csapott ek cukorral, 1 mokkás kanál sóval, fél deci rummal, 7 dkg (olvasztott margarinnal), 2,5 dl langyos tejjel, 1 citrom vagy narancs reszelt héjjával. Ebbe beledolgozok 60 dkg lisztet. Langyos helyen a duplájára kelesztem.

Kép

Kinyújtom, kiszaggatom, majd jöhet a kisütés. Az olajat közepesen melegre melegítem (fritőz 175 fok). A kiszaggatot fánkok közepét benyomom. Az egyik felét fedő alatt sütöm, a másik felét fedő nélkül. Ettől lesz szép szalagos.

Kép

 

A mappában található képek előnézete Fánk

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.