Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kakaós csiga

2010.02.06

1 dl tejben felfuttatok 6 dkg élesztőt. 4 tojást elkeverek 3 ek cukorral, egy csipetnyi sóval, majd hozzáöntök 2 dl meleg tejet és beledolgozom az élesztőt meg 70 dkg lisztet. A tésztát duplájára kelesztem.

Kép

Ha kész, kinyújtom téglalap alakúra. A közepén egy csíkot (nagyjából a második harmadot) megkenek 5 dkg szobahőmérsékletű margarinnal, amire ráhajtom az egyik (akár az alsó, akár a felső) harmadot, amit szintén megkenek 5 dkg szoba hőmérsékletű margarinnal. Végül a maradék harmadot ráhajtom a tésztára, illetve az így keletkezett csíkot is harmadonként egymásra hajtom. (remélem érthető volt) 

Kép

Ezután a tésztát pihentetés nélkül újból kinyújtom téglalap alakúra és megkenem 5 dkg olvasztott margarinnal, szórok rá kakaóport és cukrot, majd feltekerem. A tekercset kb 1 centinként felvágom és a csigákat sütőpapíros tepsibe teszem egymástól kicsit távol, mert sütés közben még nőni fognak. A tetejüket még megszórom cukorral és előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kisütöm. 

 

A mappában található képek előnézete Kakaós csiga

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.