Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos pogácsa

2010.01.20

3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatok. Egy tálba 2 tojás sárgáját 1 ek sóval elkeverek, hozzáadok 15 dkg juhtúrót, 15 dkg tehéntúrót (30 dkg tehéntúróval is nagyon finom), amit előzőleg kétszer szitán áttörtem. Belekeverek még 1 dl tejfölt és 25 dkg margarint/vajat (én fel szoktam olvasztani), majd ezt az egészet összedolgozom 60 dkg liszttel és a felfutott élesztővel. Lágy tésztát kapok, amit duplájára kelesztek.

Kép

Ha megkelt a tésztát kb fél centisre kinyújtom és a tetejét jól megszórom reszelt sajttal, majd feltekerem, mint egy piskóta tekercset (ettől lesz szép leveles). Újból kinyújtom, kiszaggatom, a tetejét megkenem egész tojással és szórok rá még egy kis reszelt sajtot. Előmelegített forró sütőben (el. sütő 200 fok) kb 20-25 percig sütöm.

 

A mappában található képek előnézete Sajtos pogácsa

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.