Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sós perec

2010.01.09

5 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatok. Egy nagy tálban 1 kg liszthez teszek 2 ek cukrot és 1 ek sót. 4 dl tejet megmelegítek (nem kell felforralni, de azért jó meleg legyen - én a mikróban szoktam), öntök bele másfél deci olajat, jól elkeverem, majd a lisztre öntöm a felfutott élesztővel együtt. Az egészet összedolgozom, majd lefedett tálban duplájára kelesztem. 

Kép

Mivel a tészta elég gyorsan kiszárad mindig csak annyit szabad elővenni, amennyivel az ember dolgozik. Pereceket formázok, egész tojással lekenem és alaposan megsózom őket (esetleg megszórom reszelt sajttal és/vagy mindenféle magokkal). Előmelegített forró sütőben (el. sütő 200 fok) megsütöm. 

Kép

 

A mappában található képek előnézete Sósperec

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.