Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szilvás-túrós lepény

2010.09.30
A tésztához 3 dkg élesztőt kis cukorral és liszttel felfuttatok. Egy tálba kimérek 30 dkg lisztet, 5 dkg cukrot, kicsit sót teszek bele és összekeverem. Beledolgozom az élesztőt, 1 tojást és 8 dkg margarint/vajat. Kétszeresére kelesztem. 

Kép

Ezalatt elkészítem a túrókrémet: 75 dkg túrót szitán kétszer áttörök, teszek bele 2,5 dl tejfölt, 15 dkg cukrot, 1 csomag vaniliás cukrot, csipet sót, 4 tojást, 1 csomag főzős vaniliás puddingport és egy citrom reszelt héjját. Simára kikeverem. Kb. egy-másfél kg szilvát megmosok és kimagozok. El lehet vágni negyedbe is, attól függően, hogy milyen szorosan akarjuk majd egymás mellé tenni őket a tészta tetején. 

Kép

A megkelt tésztát kinyújtom és egy tepsibe helyezem. Megpakolom a szilvával és alaposan megszórom fahéjjas cukorral. Rákenem a túrókrémet és meleg sütőben (el. sütő 200 fok) kb 45 perc alatt kisütöm. Ha nagyon barnulna a teteje, le kell takarni alufóliával.

 

 

A mappában található képek előnézete Szilvás-túrós lepény

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.