Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tepertős pogácsa

2010.01.30
Egy tálba kimérek fél kiló lisztet, amibe belekeverek 1 csapott evőkanál sót. 2,5 dl kefírt vagy joghurtot megmelegítek és beleteszek 3 dkg élesztőt. Ezt a liszthez adom + 1 tojást és az egészből közepesen lágy tésztát gyúrok. Fél óráig kelni hagyom.

Kép

 

20 dkg tepertőt ledarálok, majd belekeverek 1 csapott ek sót és 1 kávéskanál borsot. A tésztát kinyújtom, a tepertőt rákenem és feltekerem, mint a piskóta tekercset (ettől lesz szép leveles), majd újból kinyújtom. Kiszaggatom, a tetejét megkenem tojással, majd előmelegített forró sütőben (el. sütő 220 fok) kb 20-25 percig sütöm.

 

A mappában található képek előnézete Tepertős pogácsa

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.