Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés tekercs

2010.02.03

Először is sütök egy piskótát: 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral betonkeménységűre verek. Óvatosan, habverővel beledolgozom a 6 tojás sárgáját, majd 12 dkg lisztet, amibe előzőleg fél csomag sütőport kevertem el. Sütőpapíron szépen egyenletesen elsimítom és előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 25 percig sütöm. Amikor kész van, még melegen sütőpapírostól feltekerem és úgy hagyom kihűlni. Ha teljesen kihűlt, óvatosan kitekerem és lefejtem róla a sütőpapírt.

Kép

Krém: 1 csomag vaniliás puddingport 3 dl tejjel krémmé főzök, ízlés szerint cukorral ízesítem, majd belekeverek 10 dkg margarint/vajat és hagyom kihűlni. Ezután 25 dkg gesztenyepürét keverek bele és elkezdem tejszínhabbal felönteni, miközben elektromos habverővel egyfolytában keverem. Addig adok habtejszínt hozzá, amíg egy nagyon könnyű, finom egynemű krémet nem kapok. (A tejszín mennyisége függ a gesztenyepüré minőségétől, a tejszín zsírtartalmától, tehát konkrét mennyiséget nem tudok írni.) A krém egyik felét beletöltöm a piskótába, a másik felével pedig bevonom a tekercset. Egy éjszakára a hűtőbe kell tenni.

 

A mappában található képek előnézete Gesztenyés tekercs

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.