Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kijevi szelet

2010.01.30
4 tojás sárgáját kikeverek 15 dkg cukorral, majd hozzáadok 1dl tejfölt, 15 dkg margarint/vajat és a végén beledolgozok 45 dkg lisztet, amiben előzőleg 1 csomag sütőport elkevertem. A tojás fehérjét kemény habbá verem. 

Kép

 

A tésztát 4 részre osztom, majd egyenként kinyújtom. Mindegyik tetejét megkenem sárgabarack lekvárral, majd a felvert tojás fehérje habjával, végül megszórom vágott dióval vagy mandulával. Egymás után kisütöm előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok). Miközben kihűl, elkészítem a krémet: 2 csomag vaniliás puddingport felfőzök 6 dl tejben, ízlés szerint cukorral ízesítem, majd belekeverek 20 dkg margarint. Ha kihűlt a lapok közé kenem.

Kép

Érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni.

 

A mappában található képek előnézete Kijevi szelet

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.