Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes

2011.11.30

Először is kell hozzá két darab egyforma méretű bolti vagy saját készítésű leveles tészta. Süssük meg őket. A krémhez tegyünk egy NAGY lábosba 1,15 liter VIZET (nem tévedés, nem tejet, hanem vizet), keverjünk el benne 4 csomag vaniliás puddingport, majd főzzünk sűrű krémmé. A végén izlés szerint édesítsük. Közben (vagy még a krém főzése előtt) verjünk fel 4 tojás fehérjét 10 dkg cukorral. Ha kész a sűrű vaniliás krém, a tojáshabot habverővel forgassuk bele és gyenge lángon főzzük őket össze 3-4 percig.

kremes2.jpg

Az egyik tésztalapot tegyük egy tálcára és csináljunk neki falat 4 oldalról (vagy kartonból vagy állítható méretű torta formázóból) és öntsük rá a krémet. Ha akarunk még tenni rá tejszínhabot, akkor várjuk meg amíg kihül a krém, a felvert tejszínt csak azután tegyük rá. Végül fedjük le a másik lappal. Hűvös helyen tároljuk.

kremes1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.