Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes krémes

2010.01.30
2 tojás sárgáját kikeverek 16 dkg cukorral, egy tasak vaniliás cukorral, 1 kávés kanál fahéjjal, 1 kávés kanál szódabikarbónával, fél dl tejjel, fél citrom levével és egy csipetnyi sóval. 12 dkg mézet és 10 dkg margarint/vajat megmelegítek, majd hozzáöntöm a másik masszába, végül beledolgozok 60 dkg lisztet és fél órára a hűtőbe teszem. 

Kép

 

A tésztát 4 részre osztom, kinyújtom majd előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) egyenként kisütöm. Amíg kihűl elkészítem a krémet: 1 tasak vaniliás puddingporból 3 dl tejjel krémet főzök, amit ízlés szerint cukorral ízesítek, majd belekeverek 20 dkg margarint fél dl rumot és egy narancs reszelt héjját, esetleg egy fél citrom levét.

Kép

 

Ha a lapok kihűltek, a legalsóra rákenem a krém felét, majd ráteszek egy lapot, amit baracklekvárral kenek meg. A következő lapra a krém másik felét kenem. A legfelső lapot csokimázzal kenem meg. A kész sütit egy éjszakán keresztül hideg helyen pihentetem, ezalatt megpuhulnak a lapok és könnyen vágható lesz.  

 

A mappában található képek előnézete Mézes krémes

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.