Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Verdens beste

2010.01.23

4 tojás sárgáját habosra keverek 12,5 dkg cukorral, 12,5 dkg margarinnal és 4 ek tejjel, majd hozzáadok 12,5 dkg lisztet, amibe előzőleg 1 csomag sütőport kevertem. A 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verem.

Kép

Egy 38*28 cm-es sütőpapírral kibélet tepsi aljára teszem a sárga masszát, majd a habot a tetejére kenem. Vigyázni kell, hogy ne érjen el egészen a tepsi széléig, mert a tészta sütés közben kissé megnő. Előmelegített enyhe hőmérsékletű sütőben (el. sütő 170 fok) megsütöm.

Kép

Krém: 4 dl tejjel egy csomag Gála főzés nélküli vanilia puddingport kemény krémmé keverek. Ezt akkor célszerű elkészíteni, amikor már a tészta megsült és kihűlt. Ekkor a tésztát középen FÜGGŐLEGESEN kettávágom, a krémet az egyik felére kenem és a másik felét ráhelyezem. Célszerű min. 1 órát pihentetni.

 

 

A mappában található képek előnézete Verdens beste

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.