Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiramisu

2010.01.28

Először is főzök egy gyenge kávét (kb 3 dl), félre teszem, hogy kicsit hüljön. Ezután 4 tojást szétválasztok. A sárgáját habosra keverem 3 ek cukorral és 1 csomag vaniliás cukorral. Ezután belekeverek fél kiló Mascarpone sajtot és egy kupuca rumot (vagy rum aromát). A tojások fehérjét keményre verem, majd óvatosan a másik krémbe forgatom. Ha ez kész, előveszem a babapiskótát és gyors mozdulattal beleforgatom a kávéba (amibe lehet szintén egy kis rumot tenni), majd egy nagy tál aljára sorba lerakom. Erre teszek egy réteg krémet, majd újból egy sor kávés babapiskótát végül rákenem a maradék krémet. Egy éjszakára a hűtőben pihentetni kell. Tálaláskor kakaóport szórok a tetejére.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.