Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baromira diós torta

2010.01.10

A piskótához: 9 tojás fehérjét felverek beton keménységűre 18 dkg cukorral. Ebbe óvatosan beleforgatom a 9 tojás sárgáját, amiben 3/4 dl rumot elkevertem. 17 dkg lisztet elkeverek 6 dkg darált (pörkölt) dióval és fél csomag sütőporral, majd óvatosan beledolgozom a tojásokba. Torta formába teszem és előmelegített, közepes meleg sütőben (el. sütő 180 fok) 30-35 percig sütöm.

Kép

Krém: 4,5 dl tejet 9 dkg liszttel gőz fölött sűrűre főzök, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadok 23 dkg (por)cukrot, 30 dkg (pörkölt) darált diót, 25 dkg vajat/margarint, 2 csomag vaniliás cukrot és 3/4 dl rumot, majd az egészet krémme keverem.

A tortát 3 részre vágom, a krémmel megtöltöm, díszítem. Lehet azonnal is fogyasztani, de egy éjszaka a hűtőben nem árt neki.  

 

A mappában található képek előnézete Nagyon-nagyon diós torta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.