Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Charlotte torta

2010.01.17

Sütök egy piskótát, majd még melegen feltekerem és úgy hagyom kihűlni. Amikor kihűlt megkenem lekvárral és újból feltekerem. Krém: fél kiló túrót ízlés szerint cukorral ízesítek, majd akár gyümölcsdarabkákat, akár friss idénygyümölcs püréjét keverem bele. Felverek 2 dl habtejszínt és óvatosan beleforgatom. 

Kép

Egy üst szerű tálat folpackkal kibélelek. A piskóta tekercset 1 cm széles szeletekre felvágom. Vigyázni kell, hogy a szeletek egyformák legyenek, mert különben nem lesz szép a torta. A szeletekkel a tálat kibélelem (hagyni kell a tetejére is), beleöntöm a krémet és a tetejére teszem a maradék piskóta tekercs szeleteket (ha esetleg nem takarná be teljesen, babapiskótával ki lehet pótolni). Egy éjszakára a hűtőbe kell tenni, hogy a krém megmerevedjen és az ízek összeérjenek.

 

A mappában található képek előnézete Charlotte torta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.