Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokitorta

2010.12.19

Először is sütöttem egy csokis piskótát: 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral beton keménységűre verek. Habverővel óvatosan belekeverem a 6 tojás sárgáját, majd 6 dkg kakaópor, 6 dkg liszt és fél csomag sütőpor keverékét. Előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 25 percig sütöm. Ha kihűlt ketté vágom. 

Kép

Krém: 3 dl tejből és egy csomag csokipudingból krémet főztem. A még a meleg krémbe beletettem 10 dkg olvasztott csokoládét és ízlés szerint cukrot. Ezt jó összekevertem. Amikor kihűlt, betettem a hűtőbe egy éjszakára. Másnap 15 dkg margarint és 2 dl hideg tejszínt adtam hozzá és kézi mixerrel addig vertem, amíg megkeményedett. Ha nagyon keménynek érezzük a krémet, lehet még bele tejszínt tenni és tovább verni. Nagyon finom, könnyű krém!!!

 

A mappában található képek előnézete Csokitorta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.