Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcs torta citromos krémmel

2010.02.03

Sütöttem egy piskóta tekercset és megtöltöttem lekvárral. Mondjuk ennél lényegesen egyszerűbb lett volna, ha sütök egy sima piskóta tortát: 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral beton keménységűre verek. Habverővel, óvatosan beledolgozom a 6 tojás sárgáját és 12 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertem fél csomag sütőport. Előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 25 percig sütöm.

Kép

Krém: 1 csomag vaniliás puddingport 3 dl tejjel krémmé főzöm, cukorral édesítem (kicsit több kell bele, mint normál esetben) és belekeverek 10 dkg margarint/vajat. Ha kihűlt belereszelem 2 citrom héjját és belefacsarom 1 citrom levét, majd jól összekeverem. Fontos, hogy a krém alap teljesen kihűljön, mielőtt a citromot adom, mert csak úgy jön ki karakteresen az íze. A krém egyik felét a torta közepébe kenem, a másik felével pedig az oldalát és a tetejét vonom be. Gyümölccsel díszítem, majd tortazselével lekenem.

Kép

 

A mappában található képek előnézete Gyümölcs torta citromos krémmel

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bandi49@hotmail.com

(horváth endre, 2011.06.07 12:48)

gyümi torta