Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keserű csokis torta

2010.02.03

Először is sütöttem egy csokis piskótát: 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral beton keménységűre verek. Habverővel óvatosan belekeverem a 6 tojás sárgáját, majd 6 dkg kakaópor, 6 dkg liszt és fél csomag sütőpor keverékét. Előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 25 percig sütöm. Ha kihűlt ketté vágom.

Kép

 

Krém: 1 csomag csokis puddingport 3 dl tejjel krémmé főzök, ízlés szerint cukorral ízesítem, majd belekeverek 10 dkg margarint/vajat. Amíg még meleg (vagy leglábbis langyos) belekeverek még 5 dkg apróra vágott keserű csokoládét. Addig keverem, amíg teljesen el nem olvad. Ha kihűlt a krém, belereszelem egy narancs héjját. A krém felét a torta közepébe kenem, a másik felével bevonom az oldalát és a tetejét.

 

A mappában található képek előnézete Keserű csokis torta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.