Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puncs torta

2010.02.06

Először is sütök egy piskótát, mondjuk 6 tojásból. Mégpedig úgy, hogy 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral beton keménységűre verek. Ebbe forgatom bele óvatosan habverővel a 6 tojás sárgáját és 12 dkg lisztet, amibe előzőleg belekevertem egy fél csomag sütőport. Előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 20-25 percig sütöm. Ezután sütök 3 tojásból piskótát ugyanígy, ahogy az előbb, csak felezem az összes mennyiséget és a sütési időt is lecsökkentem kb 10-15 percre.

Kép

Ha kihűltek a piskóták, a torta formájút középen ketté vágom. A 3 tojásból készült piskótát pedig apró darabokra vágom, ráöntök 3-4 dl lekvárt és 1 dl rumot, majd félre teszem, hogy összeérjenek. 2 ek lisztet, egy egész tojást és 2,5 dl tejet gőz fölött sűrűre főzök, majd belekeverek 2 dkg keserű kakaóport, 25 dkg margarint és ízlés szerint ízesítem cukorral. Végül hozzáteszem a rumos-lekváros piskótát, majd a két tortalap közé töltöm. Célszerű vagy a tortaforma oldalát visszatenni a tortára, vagy műanyag tortamerevítővel dolgozni, hogy a krém szépen felvegye a torta alakját. Ha ez kész, a torta tetejére nehezéket kell tenni és pár óráig (vagy akár egy egész éjszakára) rajta hagyni.

A klasszikus máz (állítólag) a következő: 5 cl rumhoz 20 dkg porcukrot keverünk, amibe pár csepp piros ételfestéket csöppentünk, majd a torta tetejére kenjük, ami 1-2 óra múlva megszárad.

 

A mappában található képek előnézete Puncs torta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.