Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sacher torta

2011.11.27

20 dkg puha vajat vagy margarint 15 dkg porcukorral és 8 közepes nagyságú tojás sárgájával habosra keverünk. Ehhez hozzákeverünk még 20 deka felolvasztott, de nem forró étcsokoládét és 10 dkg darált kekszet. A 8 tojás fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük és a csokis masszába forgatjuk. Mérsékelt tüzön (el sütő 150 fok) kb egy óráig sütjük.

sacher_torta.png

Sütés után kb 5 perc múlva kivesszük a formából, ketté vágjuk és jó vastagon megkenjük barack lekvárral. Összeillesztés után kívül is jó vastagon megkenjük mindenhol, állítólag ez gátolja meg abban, hogy kiszáradjon. Pár óra alatt a lekvár rászárad, ekkor már be lehet vonni keserű csokival.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.