Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajttorta

2010.01.17

Tészta: 10 dkg szobahőmérsékletű vajat összedolgozok 3 tojással, kis sóval és 25 dkg liszttel. Elég lágy tészta lesz belőle, de nem szabad több lisztet beletenni, mert nagyon kemény lesz. Ezután hűtőbe teszem.

Kép

Krém: 75 dkg tehéntúrót kétszer áttörök, belekeverek 25 dkg cukrot, késhegynyi sót, 6 tojást és egy csomag 2 dl tejben elkevert főzni való vaniliás puddingport. 

Kép

A tésztát kinyújtom és egyben teszem a torta formába úgy, hogy az alját és az oldalát kibélelem. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon ki, mert akkor kifolyik a töltelék. Beleöntöm a krémet. A torta peremének kicsit magasabbnak kell lennie, mint a töltelék, mert az sütés közben kissé megnő. Előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 1 óráig sütöm. Meg kell várni, amíg kihűl. Lekvárral, vagy csoki öntettel lehet tálalni.

 

A mappában található képek előnézete Sajttorta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.