Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiramisu torta

2010.03.20

Először is sütök egy piskóta torta formát: 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral beton keménységűre verek. Habverővel, óvatosan beleforgatom a 6 tojás sárgáját, majd 12 dkg lisztet, mibe előzőleg elkevertem fél csomag sütőport. Előmelegített közepesen meleg sütőben (el. sütő 180 fok) kb 25 percig sütöm.

Kép

 

Krém: kb fél deci rumban (vagy rum aromában) elkeverek kb 1 teáskanálnyi neszkávét, amit összekeverek fél kg mascarpone sajttal és ízlés szerint ízesítem cukorral. Egy tasak főznés nélküli vaniliás puddingport elkészítek, majd óvatosan beleforgatom a mascarponés masszába. A krém nagyon lágy lesz, úgyhogy ha mintázni akarjuk a tortát, a krémet előtte érdemes a hűtőbe tenni.

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Tiramisu torta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.